Депутатът от БСП проф. Иво Христов разпространи във Фейсбук видео със

...
Депутатът от БСП проф. Иво Христов разпространи във Фейсбук видео със
Коментари Харесай

Червен пловдивски депутат: 80% от населението са дебилни, ако не бе Червената армия...

Депутатът от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов популяризира във Фейсбук видео със абсурден коментар във връзка тематиката със спасяването на българските евреи през Втората международна война. Записът е изработен в Раднево през уикенда. В петък говорителката на съветския външен министър Сергей Лавров Мария Захарова съобщи, че с помощта на Червената войска сънародниците ни не са били депортирани към лагерите на гибелта, което докара до остра реакция на българското външно министерство, на организацията на българските евреи "Шалом " и на Американския еврейски комитет.
Думите на Захарова скандализираха цялото българско общество и по всеобщо мнение те са целенасочена провокация от сорта на изказването на Путин, че кирилицата е пристигнала в Русия от "македонските земи ". И въпреки всичко позицията на Кремъл откри собствен следовник и на родна земя. Според аления професор Христов Захарова е изцяло права, българските медии я цитирали превратно.

Ето и точните му думи:

"Скандалът с Мария Захарова, говорителката на съветското външно министерство... Класика в жанра! Като отчетеш, че 80 % от популацията са дебилни и не могат да се подписват... това работи безупречно. Какъв беше мотивът за това нещо? Поводът беше омаскаряването на Паметника на руската войска. Това не е за първи и за повторно. Имаше антисемитски девиз. Мен са ме учили, че изводът се прави на база на целия текст, че той има вътрешна конструкция. Има теза, антитеза, синтеза и т. н. Та какво сподели тя? Тя сподели три неща. Първо, че в България редовно се поругават паметниците на Съветската войска. За разлика от Германия, за разлика от Австрия, за разлика от Централна Европа. 

Второ, тя съобщи, че на паметника е имало антисемитски лозунги. И, трето, споделя тя, не би трябвало да се не помни, че в случай че не беше Съветската войска, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане по този начин? Или тук ще кажем "йок ", "не " на Гьоринг и на Хитлер! Ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата!

Какво направиха нашите вестници по линия на хибридната война - извадиха от подтекста и споделиха: "Руснаците настояват на инат на цялата история, че те били избавили българските евреи! ". И 80 % дебили в един народ - по този начин е! Това си е класическо изместване на казуса, а той не е кой е избавил българските евреи, а за какво вие осирате руските монументи ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР